FIRST LEGO League (FLL)

FIRST LEGO League

FIRST LEGO League je kralj projektnog učenja. Ništa djecu više ne motivira nego dobro natjecanje.
Ali ovo nije obično natjecanje. Ovo je više proslava dječje marljivosti, znanja, mašte i suradnje. Kada se ubace u ovaj projekt nikada im nije dosta istraživanja, testiranja, učenja i razgovora.

Osim što je sama robotika multidisciplinarna, FLL traži još više vještina od robotike. Natjecatelji će se morati dokazati u istraživanju, prezentiranju, dokumentiranju, timskoj suradnji i uzornom ponašanju. Robot će odigrati važnu i vrlo atraktivnu ulogu, no samo kompletne i uravnotežene ekipe postati će pobjednici.
Ove godine tema je "City Shaper".
Tema se bavi izazovima oblikovanja gradova prema suvremenim zahtjevima života.
Kako grad učiniti produktivnim, ekonomičnim, "zelenim", a ponajviše ugodnim za život, nisu lagana pitanja.
Ova pitanja povlače se od početka čovječanstva i vjerojatno ćemo gledati mnoga zanimljiva rješenja FLL timova iz cijelog svijeta.

O FIRST LEGO League

Program FLL osnovan je 1998. godine u SAD-u, dok se u Europi provodi od 2001. godine. Broj sudionika FLL programa raste svake godine te danas povezuje više od 98 zemalja svijeta u kojima sudjeluje preko 340 000 djece u 40 000 timova. Regionalni nositelj programa FLL je Super Glavce, Zavod za promociju znanja, Ljubljana, Slovenija, koji ovaj program u Sloveniji provode već devetu godinu zaredom. Hrvatski partner za FLL je Hrvatski robotički savez, Zagreb.
Obzirom na velik broj poklonika igara s LEGO® kockicama diljem svijeta, razvijena je ideja o LEGO® edukaciji koja će kroz jedan cjelovito osmišljen program poticati mlade na inovativnost i kreativnost u rješavanju ozbiljnih problema suvremenog svijeta te hrabriti korištenje moderne tehnologije u korisne i humane svrhe.

Više o samoj igri i organizaciji pročitajte ovdje -> http://www.firstlegoleague.org/about-fll

Uspjeh programa FLL vrednuje se kroz rezultate postignute u četiri discipline:

  • Core Values (temeljne vrijednosti  potiču timski rad, prijateljstvo, organizaciju, odgovornost, motiviranost, komunikaciju, prezentaciju)
  • Project (zadana tema godine  identifikacija aktualnih problema i pronalaženje praktičnih rješenja u okviru teme)
  • Robot Design (izvedba robota pomoću tehnologije LEGO® MINDSTORMS®  tehnički intervju iz područja mehanike, programiranja, strategije i inovacije)
  • Robot Game (robotska igra provjera učinkovitosti robota u rješavanju zadataka vezanih uz temu godine)

U Gradionici djeluju dvije FLL ekipe:
3geared i 12 solutions

Zapratite nas...

Gdje se nalazimo

Prijavite se na naš Newsletter

Prijava