Novosti

GRADIONICA potpisala ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda Istaknuto

Svečani trenutak - Tehnički muzej Nikola tesla Zagreb Svečani trenutak - Tehnički muzej Nikola tesla Zagreb

Zagreb, 12. svibnja 2021. - Danas je na kraćoj svečanosti u Tehničkom muzeju Nikola Tesla u Zagrebu točno u 12:00 sati upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih novčanih sredstava za provedbu projekta „Dodir tehnologije“ vrijednosti 1.850.631,21 kn koja su osigurana od strane Europskog socijalnog fonda.

Projekt, koji će biti sufinanciran u kompletnom iznosu, sa strane Ureda za udruge RH potpisala je ravnateljica Helena Beus zatim upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva Cvjetana Plavša-Matić te s naše strane predsjednik Udruge Gradionica Ivan Decker.

Udruga Gradionica projekt će provoditi u okviru Poziva na dostavu bespovratnih sredstava 'Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a'. Poziv je raspisan u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020. Danom potpisa ugovora, ujedno je i započeo sam projekt koji će trajati 24 mjeseca.

Partneri koji s Udrugom Gradionica sudjeluju u ovom projektu su: Sveučilište u Zagrebu, FER Fakultete Elektrotehnike i računarstva, Centar za mladež Zaprešić, Labin - Zdravi grad, Grad Labin i Udruga za razvoj „uradi sam“ kulture – Radiona. Provedbom projekta osigurat će se unapređenje stručnih, tehničkih, programskih i trening kompetencija ukupno 4 udruge iz Zagreba, Labina i Zaprešića koje će unapređenjem vlastitih kapaciteta stvoriti preduvjete za razvoj i provedbu 6 višednevnih programa i 2 programa jednodnevnih događanja te ih provesti za pripadnike skupine krajnjih korisnika, djecu i mlade, a u svrhu popularizacije STEM-a, promocije održivog razvoja te izgradnje preduvjeta za razvoj društva utemeljenog na znanju, inovacijama i kritičkom promišljanju.

Više o odluci o financiranju možete pronaći ovdje.

Zapratite nas...

Gdje se nalazimo

Prijavite se na naš Newsletter

Prijava